Företagspresentation


Bobic Allsvets AB finns i Linköping och grundades redan 1973 och var till en början en svets- och reparationsverkstad. Med åren breddades verksamheten och inbegriper idag allt från nytillverkning av växelflakssystem och containrar till svetsning av byggnadskonstruktioner. En viss specialisering har gjorts mot service av vattenkraftstationer samt sopförbränningsanläggningar.

Företaget har anpassat sina lokaler för tillverkning av stora konstruktioner och har idag en yta på 1200 kvm, takhöjden är nio meter och där finns en travers med sju tons lyftkapacitet monterad. I maskinparken finns, förutom alla slags svetsar, bland annat en kantpress med 160 tons tryck, en tre meters gradsax som klipper upp till 8 mm plåt, radialborrmaskin, fräs och svarvar.

Personalstyrkan varierar från ungefär fem till tolv personer beroende på orderingång. Bland de stora kunderna finns bland andra Tekniska Verken i Linköping, Babcock & Wilcox Völund, Carrier AB. Företaget drivs idag av grundaren Ilija Bobic och sonen Stefan Bobic.

I företagsgruppen ingår även företagen:

  • Bobic Slangspecialisten, som säljer all slags slang och armatur.
  • Bobic Fastighetsuthyrning, som äger och hyr ut industrifastigheter.
  • Industribyggen, som äger och hyr ut industrifastigheter.

Ilija Bobic

Stefan Bobic